VI LUKKER NED FOR SALG AF METERVARER -SPAR 40% NU!
Tilbage til webshop
Brug dine rester - Grydelapper - patchwork
Brug dine rester - Grydelapper - patchwork

Yes lad os hylde de dejlige rester. Hvis du er typen ligesom jeg der har gemt alle stykker som blot kunne lade som om at der var en smule sømrum tilbage så har du nok mindst en kasse fyldt med dem.

Men hvad kan vi bruge dem til? 

Simpelthen alt. Hvorfor skulle vi ikke kunne lave ALT af vores rester.. Ja der skal nok bruges lidt mere sytråd, Men det vi kan få ud af det kan blive så smukt som alverdens meter af det samme stof.. men noget ender også bare med at være virkelig grimt, og ja så er vi den oplevelse rigere :) 


En nem og ligetil opgave at gå i gang med er at lave grydelapper.. Det kan vi altid bruge og mon ikke din nabo også har et par udvaskede grydelapper som du altid kan begave med et par nye.


Du starter med dine rester. Det er ligegyldig om det er små firkanter, lange ægkanter eller noget helt tredje. Jeg har valgt at bruge lange stykker til dem jeg illustrerer her. Sy dine stykker sammen ret mod ret. Du skal ikke nødvendigvis bekymre dig om farvesammensætningen, du kan vælge at gå fuldstændig tilfældigt fremad. Du skal blive ved med at sy sammen til du får et stort rektanglet stykke. Det skal være ca. 25 x 50 cm stort. Så er der plads til at trimme og quilte.


Når du har syet rektanglet skal du huske at presse den. Undlader du får du ikke et godt resultat som er tilfredsstillende.

Når rektanglet er færdigt skal du først trimme de korte sider af, sæt linealen helt ind til det punkt hvor du kan få en ny kant helt uden ujævnheder 

Herefter skal du finde midten på langsiden og dele stykket i to lige stykker.

Trim nu de resterende sider.. Størrelsen på stykkerne bør ikke være mindre end ca 22 x 22


Find dit mellemfor og trim det til samme størrelse som dine patchwork stykker

Mellemforet kan være mange ting, der er forskel på om det er et sæt pynte grydelapper som aldrig vil blive brugt, eller om du rent faktisk skal bruge det til ovnen eller lignende. Du kan få forskellige typer thermofoer. Hvor gode deres vaskeegenskaber er jeg ikke bekendt med. Det bedste trick jeg har lært er at brug nogle gamle håndklæder, klip dem i stykker så du har den størrelse du skal bruge og læg det antal lag i du er bekvemt med. Du kan jo altid lige lave en tester om aftenen hvis du har noget i ovnen.

Læg det ene patchwork stykke med ret siden ned. læg foret på og det sidste stykke med patchwork øverst med retsiden opad.


Hæft sandwichen enten med textil lim eller nåle/sikkerhedsnåle, så lagene ikke rykker sig for meget.


Quilt nu stykkerne sammen. du kan forsøge med alskens teknikker, men er du helt ny så kør blot fra en side til den anden og lav nogle lige syninger, er du eventyrlysten kan du lave et lille bugt på vejen :) 

Jo flere syninger du laver jo stivere bliver din grydelap

Nu skal du trimme en sidste gang, læg linealen over lappen og trim til 20x20 cmTil slut skal du sætte kantbånd på, jeg har ikke selv en guide til dette men der er mange måder at gøre det på uanset om du laver kantbåndet selv eller bruger præfabrikerede. :)