VI LUKKER NED FOR SALG AF METERVARER -SPAR 40% NU!
Tilbage til webshop

Det er snart påske og det er på tide at gå i gang med at lave lidt ny påskepynt til at supplere det gamle :)
Patchwork påskepynt kan varieres i det uendelige og til denne er det super godt at bruge sine stofrester.

Jeg har lavet en meget simpel guide til dette patchwork påskeophæng.

Dette skal du bruge for at lave dit kreative påskeæg

- Stofrester til forsiden

- En større rest til bagsiden

- Mellemfoer i form af pladevat eller flies

- Stof gavebånd eller andet bånd

- Sytråd

Herunder får du trinene på skrift og på billederne kan du følge med.

1) Find dine rester frem og sæt dem sammen i den rækkefølge du finder lækker for øjnene

2) Sy resterne sammen ret mod ret i en lang række og pres sømrummene ned. Størrelsen afhænger af hvor stor æg du skal lave.

3) klip et stykke bånd der er ligeså lang som dit sammensyede stofstykke er bredt, placer det 2/3 dele fra toppen og sy det på med en syning midt hen over båndet

4) Klip to stykker bånd på ca 8 cm hver,( dette skal være buerne i sløjfen) fold det ene på midten og sæt det fast lidt til den ene side fra midten, med en knappenål. Sy henover enderne. Gør det samme på modsatte side af midten med det andet stykke.

5) Klip en cirkel af et stykke stof med kontrast til båndet. Det kan godt tage nogle forsøg at få den helt rigtig. Lim eller sæt fast med nåle og appliker rundt om cirklen. Nu er din sløjfe færdig.

6) Find bagstykke og mellemfoer frem og lig dem sammen som en sandwich med toppen. Sæt lidt nåle i for at holde det sammen.

7) Nu skal stoffet Quiltes. Du kan frihåndsquilte eller gøre som mig og finde en dekorativ søm frem og sy med den fra top til bund. Pas på at du ikke quilter over buerne i båndet da de gerne skulle stikke frem og sy heller ikke over midten på sløjfen.

8) Nu er du der næsten. Tegn eller print en æggeform og overfør den med kridt eller andet synligt til dit stof. Sy nu en søm hele vejen rundt på din kridtstreg.

9) Slut af med at klippe 3-4 mm fra din søm hele vejen rundt. Jeg har brugt den savtakkede saks til dette. men du kan sagtens bruge en almindelig saks. 

10) slut af med at sætte en lille sytrådssnor i toppen så du kan hænge dem op

Trin 1
Patchwork påskeæg
Trin 2
Trin 4
Trin 4
Trin 5
Trin 6
Trin 7
Trin 8
Trin 8
Færdig